Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK

Γίνετε Φίλοι μας στο facebook
Καλωσορίσατε στην επίσημη σελίδα των Ελλήνων του Dortmund * * * Όλο και περισσότεροι φίλοι ξαναβρίσκονται ύστερα από χρόνια χάρη στη διαδικτυακή γέφυρα επικοινωνίας που δημιουργήσαμε.

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

ΒΙΒΛΙΟ: «ΠOIOΣ ΗΤΑΝ Ο ΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΜΟΥ»



Η κυρία Μαργαρίτα Ιωαννίδου, γεννημένη στην Αθήνα εξέδωσε ένα βιβλιαράκι με τίτλο: «ΠOIOΣ ΗΤΑΝ Ο ΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΜΟΥ» του Γεώργιου Βιζυηνού, σε απλοποιημένη μορφή, κατάλληλη για μαθητές που μαθαίνουν ελληνικά σαν δεύτερη/ξένη γλώσσα.

Είναι κυρίως κατάλληλο για μέσο επίπεδο γλωσσομάθειας (Β1 – Β2) σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες. Ασχολήθηκε εθελοντικά με την διδασκαλία των ελληνικών ως δεύτερης γλώσσας για δυο χρόνια, κάνοντας μαθήματα σε μετανάστες. Κατά την διάρκεια της εμπειρίας της αυτής, διαπίστωσε ότι υπήρχαν ελάχιστα βιβλία της νεοελληνικής λογοτεχνίας διασκευασμένα σε απλοποιημένη μορφή. Βιβλία δηλαδή, κατάλληλα να χρησιμοποιηθούν σαν βοηθήματα στην διδασκαλία των ελληνικών, και επίσης να διαδώσουν την νεοελληνική λογοτεχνία. Εδώ, είναι μια από τις πρώτες προσπάθειές της να αναπληρώσει αυτήν την έλλειψη.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Το Ποιος ήταν ο φονιάς του αδελφού μου είναι η ιστορία μιας οικογένειας Ελλήνων που ψάχνει να βρει τον δολοφόνο του γιου και αδελφού τους. Στην προσπάθειά τους αυτή, συναντιούνται με μια οικογένεια Τούρκων πρόθυμη να βοηθήσει στην έρευνα. Τις δυο οικογένειες ενώνει μεγάλη αγάπη, μια και παλιότερα η Ελληνίδα μητέρα είχε φροντίσει για μήνες τον άρρωστο γιο της Τουρκάλας. Για τις δυο οικογένειες δεν παίζει ρόλο η διαφορά στην εθνικότητα ή την θρησκεία, αλλά η φιλία, η αγάπη, η καλοσύνη. [...]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: